SUPERFOODS BUSINESS MENU (od 13. 1. 2020)

Januárové gastronomické predsavzatia nemusia byť trápením. Ak ste ešte nepočuli o super potravinách, či “superfoods”, ktoré Vám hravo pomôžu vrátiť sa do pôvodnej formy alebo ostať fit, radi Vám ich predstavíme v našich hotelových reštauráciách Cle D’Or a Frenchie.

 

Čo sú superfoods?

Superfoods predstavuje skupinu nutrične vysokohodnotných potravín, ktoré Vám s našou pomocou zaručia chutný a zdravý vstup do nového roka.

Náš šéfkuchár, Viliam Beňo, výzvu navariť nutrične hodnotne, zdravo a fit, zobral naozaj vážne a pripravil menu výlučne zo superpotravín, ktoré Vás správne zasýtia, a tým pomôžu telu so zdravým znižovaním hmotnosti.

Naše SUPERFOODS BUSINESS MENU obsahuje:

Vitamínový kokteil

Podpora trávenia či lepšia funkcia srdca a ciev? Práve toto zaručuje cvikla v kombinácii s gréckym jogurtom, a to vďaka obsahu draslíka, magnézia, či kyseliny listovej. Ľanové semiačka sú, napriek svojej nie príliš výraznej chuti, považované za super potravinu i vďaka vysokému obsahu vlákniny, omega-3 mastných kyselín a antioxidantov. K tomu hrsť čerstvého špenátu s protizápalovými účinkami a ste o krok bližšie k svojmu cieľu!

Lahodná imunita

Pochutiť si na nízkokalorickom pokrme a zároveň tak posilniť svoju imunitu, to je stravnícky jackpot! Naše dva hlavné chody ponúkajú kombinácie najpopulárnejších super potravín. Tradičné zdroje sa opierajú o morčacie mäso ako o “najchudší“ a najzdravší zdroj proteínu vo svojej kategórii. Príloha vo forme naturálnej ryže, obohatenej o esenciálne aminokyseliny, je doplnená vitamínom K v podobe zeleru, ale aj brusnicami – známym bojovníkom proti vysokému krvnému tlaku či bojovníkom za zdravý imunitný systém.

Superfoods vs. supertools

Nielen superpotraviny zaručujú, že si z našich pokrmov vezmete to najlepšie, ale i spôsob prípravy, ktorý je šetrný k vitamínom a obsiahnutým živinám.

Pošírovanie je metóda veľmi podobná vareniu, vďaka čomu si ich ľudia často mýlia. Hlavný rozdiel je v tom, že pri pošírovaní sa tepelná úprava potravín, či už rýb, mäsa, alebo zeleniny, pripravuje pod bodom varu, a to medzi 80 až 95 °C. Jedlo pripravené pošírovaním si zachová nielen jemnú štruktúru a tvar, ale aj dôležité, zdraviu prospešné látky.

Metóda sous-vide, ktorá je použitá pri príprave lososa, umožňuje uchovať prírodnú chuť suroviny a je zároveň šetrná k obsiahnutým minerálom a vitamínom, čím zanecháva jedlo zdravšie než pri klasickom varení či pečení. Okrem známych mastných kyselín má losos blahodarné účinky aj na nervový a imunitný systém, vďaka vitamínu B6 a B12. Quinoa, goji, či bataty – kde začať? Táto dokonale vyvážená kombinácia superfoods (a chutí) obsahuje železo, betakarotén, vitamín A a rôzne antioxidanty, ktoré prospejú okrem iného i Vašim očiam a pokožke.

Dezert pre krásu

Chia puding nemusí byť iba raňajkový rituál. Presvedčíme Vás, že je výborný i ako dezert, po ktorom naozaj nemusíte mať výčitky. Okrem vlákniny z chia semiačok podporujúcej trávenie, určite oceníte aj doplňujúcu lahodnú chuť marhule s granátovým jablkom, ktoré je považované za jedno z najvýznamnejších superfoods vôbec, a to vďaka jeho antioxidačným a anti-age účinkom. V skratke: vaša pleť bude jednoducho žiariť!

Nenechajte sa presviedčať o priaznivých vlastnostiach SUPERFOODS, príďte ich k nám vyskúšať sami.

V predaji od 13. Januára 2020.

REZERVOVAŤ
2020-01-21T14:06:00+01:0016 januára, 2020|
Hotel Zlatý Kľúčik Nitra hodnocení