Kristína Foltinová, event manažérka hotela: Práca svadobnej koordinátorky bola vždy môj sen

Kristína Foltinová, event manažérka hotela: Práca svadobnej koordinátorky bola vždy môj sen

Kristína Foltinová sa tento rok stala novou event manažérkou a wedding koordinátorkou hotela Zlatý Kľúčik a splnila si tak dlhodobý pracovný sen. Od apríla 2024 prevádza páry celým procesom príprav, a to od správy rozpočtu až po celkovú koordináciu ich veľkého dňa. Páry si môžu s jej pomocou užiť efektívnejší a príjemnejší zážitok z plánovania svadby, aby ich špeciálny deň bol vo finále bezchybný a nezabudnuteľný. Viac detailov o práci svadobnej koordinátorky sa už však dozviete z rozhovoru.

Aké boli Vaše profesijné začiatky?

V hotelierstve som začala pracovať už ako študentka strednej školy, a to na pozícii čašníčky v reštaurácii. Neskôr som si prešla takmer všetkými pozíciami hotela cez chyžnú, barmanku, recepčnú až po sales manažérku. Tento rok sa mi otvorila možnosť pracovať na pozícii event manažérky a ja som ponuku prijala.

Čo Vás viedlo k tomu, aby ste prijali ponuku event manažérky?

Od prvého dňa, kedy som začala pracovať v hoteli som vedela, že je to práca mojich snov, pretože v hoteli sa pravidelne konali mnohé svadby, kongresy, teambuldingy a rôzne iné akcie. Zaujal ma priebeh ich organizovania. Vždy ma napĺňala práca s ľuďmi a samotný pocit po úspešne ukončenom evente bol nezaplatiteľný. Túžila som byť nápomocná pri realizácii snov neviest alebo firemných klientov.

Čo považujete, že je pri Vašej pracovnej pozícii naozaj dôležité?

Precíznosť pre každý detail a komunikácia, pretože každý detail vytvára celkový dojem a priebeh každej akcie. Rada venujem viacej času nevestám počas príprav, aby ich svadobný deň spĺňal ich predstavy a očakávania.

Ako prebieha Váš pracovný deň?

Pracovný deň počas svadby si vyžaduje silný zmysel pre detail a tím šikovných ľudí. Už ráno začínam uvítaním nevesty na svadobnom HoneyMoon apartmáne, kde zároveň prinesiem prosecco pre družičky, prípadne občerstvenie podľa jej požiadaviek. Ďalej je už koordinovanie dňa na mne. Počas celého priebehu svadby komunikuje každý z dodávateľov priamo so mnou, a to od dekoratéra, cukrárky, DJ-a, starejšieho i vizážistky. V skratke komunikujem s každým, kto sa podieľa na tvorbe svadobného dňa. Snažím sa tak nevestu odbremeniť od všetkých telefonátov či prípadného chaosu a som doslova jej pravou rukou. Po prebraní všetkých zákuskov, toriet, pagáčikov, dotvorenia výzdoby, dohodnutia priebehu svadby so starejším alebo DJ-om, som už k dispozícii nevestám. Každú maličkosť, ktorá môže neveste chýbať alebo pokaziť deň sa snažím vždy vyriešiť. Či je to rozpadnutá torta, roztrhané svadobné šaty alebo zabudnutá košeľa ženícha, vždy som im poruke. Na svadbách zostávam pravidelne až do konca, kedy prebehne čepčenie. Vtedy moja práca v rámci  daného svadobného dňa končí. Na ďalší deň novomanželom pomáham so všetkým jedlom, zákuskami a darmi. Ukončená svadba je definitívne vtedy, keď novomanželia odchádzajú spokojní a šťastní z ich výnimočného dňa. Pracovný deň počas firemných eventov je o niečo jednoduchší. Na začiatku uvítam hostí, oboznámim ich s priestorom a v prípade potreby som im k dispozícii počas celej doby školenia alebo kongresu. V mojej réžii je ovládanie ozvučenia, príprava techniky alebo navigácia hostí. Deň končí odchodom a spokojnosťou klientov.

Zapísala sa Vám v pamäti niektorá z predchádzajúcich svadieb?

Každá svadba je niečím výnimočná, no zopár z nich bolo pre mňa naozaj špeciálnych. Na jednej z nich mi utkvela v pamäti nádherná kvetinová výzdoba. Dekoratérky vytvorili zo svadobného pavilónu priam skvostnú záhradu s čerešňovými stromami, bielymi pivonkami a s ružami. Hneď pri vstupe ste sa cítili ako vo sne, ale v tom svadobnom. Ďalšia svadba, ktorá sa mi vryla do pamäti bola so španielskymi hosťami. Bol to nezabudnuteľný zážitok, ako sa ľudia s rozličnou kultúrou vedia zabaviť s rodinou, s drinkom a samozrejme s úžasným Dj-om, ktorý im na svadbe rozprúdil skvelú párty, na ktorú budú určite spomínať do konca života.

Ako zabezpečíte to, aby sa svadobnému páru na 100% splnila predstava o ich vysnívanej svadbe?

Samozrejme, je dôležitá príprava a zhodnotenie možností, ktoré hotel ponúka. Komunikácia s nevestou je niekedy o niekoľkých e-mailoch, stretnutiach a telefonátoch. Až následne viem pripraviť naozaj vysnívanú svadbu so všetkými požiadavkami. V tomto je taktiež úžasný tím kuchyne a šéfkuchár, ktorý na každej svadbe pripraví gastronomický zážitok. V hoteli pracuje šikovný tím ľudí, na ktorých sa počas väčších svadieb viem vždy spoľahnúť. Cieľ každého z nás je vidieť novomanželov s úsmevom na tvári.

Čo Vás pri organizácii svadieb najviac baví alebo, čo je zároveň najťažšie?

Najviac ma baví, keď všetky dlhé prípravy vyvrcholia v deň „D“. Nič nie je krajšie ako, keď sa všetci svadobní dodávatelia spoja a vytvoria páru a ich hosťom nezabudnuteľný deň. S tým je však spojená aj ťažšia časť práce a tou je všetko dotiahnuť do posledných detailov a dostatočne odkomunikovať.

Prečo by si mali budúce manželské páry vybrať na svadbu práve priestory hotela Zlatý Kľúčik?

Hotel ponúka nádherné priestory, panoramatický výhľad na celé mesto Nitra, úžasnú gastronómiu a taktiež tím šikovných ľudí. Vieme párom splniť mnohé požiadavky či už od organizácie hostí až po pomoc so všetkými svadobnými prípravami pred aj počas svadby. Taktiež viem párom pomôcť s výberom jedál, zasadacím poriadkom, výberom dodávateľov alebo zostavením harmonogramu.

Priblížte nám, ako prebieha dohadovanie svadby od úvodného kontaktného mailu cez obhliadku hotela, menu až po finálny deň.

Po prijatí dopytu sa s budúcou nevestou vždy dohodnem na stretnutí, kde ju poprosím o spísanie všetkých otázok a pripravenie si predstavy, ako by mal ich deň „D“ vyzerať. Na stretnutí si ukážeme všetky priestory hotela, prejdeme si svadobnú ponuku, voľné termíny a všetky možnosti, ktoré hotel ponúka. Potom je už rozhodnutie na budúcich novomanželoch. Ak sa rozhodnú pre náš priestor, bude pre nich vytvorená zmluva. Po splnení všetkých podmienok je čas na konkrétne rozplánovanie svadby. Snúbencom som k dispozícii kedykoľvek počas príprav.

Ktoré priestory na svadbu môžu manželské páry v hoteli využiť?

V hoteli sú k dispozícii štyri priestory. Reštaurácia Frenchie Terrasse s výhľadom a terasou, ktorá je dizajnovaná v štýle „Provence“. Reštaurácia Clé d´Or zariadená vo vznešenom parížskom štýle, ktorá vytvára ideálne prostredie na svadobnú hostinu v intímnej atmosfére. Ďalším priestorom je luxusná sála zariadená v štýle glamour s romantickým výhľadom na panorámu Nitry, ktorý dodá svadobnému dňu nezabudnuteľnú atmosféru. Posledným výnimočným priestorom je svadobný pavilón zariadený v rustikálnom štýle so zastrešenou terasou a so záhradkou pre obrad v exteriéri. Tento priestor je vďaka svojej výnimočnej polohe jedným z najlukratívnejších svadobných priestorov v Nitre.

Ak by ste si mali vybrať jeden priestor z hotela na Vašu životnú udalosť, ktorý by to bol a prečo?

Každý priestor je niečím výnimočný, ale pre mňa je najkrajšia kongresová sála Louis XIV. Jej elegancia a neuveriteľný výhľad na Nitru si ma získal už od prvého momentu. Ide o otvorený priestor, v ktorom vynikne akákoľvek výzdoba a spomínaný elegantný dizajn celý dojem ešte viac podrhne.

Máte za sebou niekoľko eventov a svadieb. Registrujete za tie roky nejaké svadobné trendy?

Jednoduchosť. Čím ďalej tým viac pribúdajú kvetinové výzdoby, ktoré priestor pozdvihnú, ale nezakryjú úplne. Farby sú decentné a jemné. Nevesty viac volia béžovú, zelenú, bielu, zlatú alebo striebornú v jemných detailoch.

Zdieľat príspevok:

O aký druh rezervácie máte záujem?

REZERVÁCIA SLUŽIEB

Izba / Apartmán

REZERVÁCIA SLUŽIEB

Reštaurácia

REZERVÁCIA PRIESTOROV

Kongres / Event

REZERVÁCIA PRIESTOROV

Svadba

REZERVÁCIA SLUŽIEB

Oriental Luxury Spa

REZERVÁCIA SLUŽIEB

Masáž

STRÁNKY

STRÁNKY