Dlhodobo sa vraciame späť k tradičným receptúram, aby sme vám ponúkali kvalitu a rozmanité chute z jedál nielen v reštaurácii, ale aj prostredníctvom zážitkových večerov, akým je Live Cooking Show. Siedmy ročník s prívlastkom benefičný už klope na dvere, a tak sa poďte spoločne s nami pozrieť na to, aké novinky sme si pre vás tento rok pripravili.
Hotel Zlatý Kľúčik v Nitre je dlhé roky známy svojou gastronómiou a zároveň každoročným organizovaním Live Cooking Show. Ide o niekoľkochodovú, riadenú degustačnú večeru pod taktovkou šéfkuchára Viliama Beňa, ktorý pôsobí v hoteli úctyhodných 14 rokov. Event je však zaujímavý aj tým, že prebieha v priestoroch reštaurácie Frenchie Terrasse. Tá disponuje nielen otvorenou kuchyňou, ale aj panoramatickým výhľadom na celú Nitru, čo večeru dodáva magickú atmosféru. Ako hosť, tak môžete kedykoľvek nazrieť za oponu celého procesu príprav a vidieť na vlastné oči mnohé technologické a kreatívne postupy, ktoré by ste za normálnych okolností nemali šancu vidieť.
Novinky VII. ročníka
Tento rok vás večerom prevedie ostrieľaná moderátorka Vera Wister a chýbať nebude ani hosť večera, ktorým bude Rastislav Demeš, majiteľ známeho butikového vinárstva TAJNA. Ten vám bližšie priblíži jednotlivé vína z ich portfólia, ktoré starostlivo napároval ku každému jednému chodu. O hudobný zážitok sa postará zoskupenie Quint Kapel, ktorých hudba prinesie ten pravý harmonický súzvuk k menu. A keďže zimná verzia gastronomického podujatia Live Cooking Show nesie každoročne prívlastok benefície, aj tento rok môžeme spoločne spojiť sily a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Výťažok zo vstupeniek poputuje neziskovej organizácii Pod krídlami Dominiky a spoločne im ho odovzdáme v závere večera. Ide o detský mobilný hospic, ktorý dlhodobo pomáha nevyliečiteľne chorým deťom.
6-chodové degustačné menu – čo môžete očakávať?
Gastronomický koncept sa v hoteli Zlatý Kľúčik primárne zameriava na francúzsky vidiek prepojený so slovenskou tradíciou, čo sa aj tento rok odrazí v každom pripravovanom chode degustačného menu. A čo inšpirovalo šéfkuchára pri tvorbe tohtoročného menu? „Na tento ročník, ale aj na tie predošlé ma vždy najviac inšpirovalo dané ročné obdobie, v ktorom sa takýto večer usporadúva. Keďže sme francúzsko – slovenská reštaurácia, tak sa vždy snažíme prepojiť Francúzsko s našou tradičnou kuchyňou s použitím kvalitných surovín,“ ozrejmil šéfkuchár hotela Zlatý Kľúčik Viliam Beňo. Jedlá budú, teda opäť tvorené zložitými technologickými postupmi s využitím kvalitných, lokálnych a hlavne sezónnych surovín v spolupráci s regionálnymi dodávateľmi.
Výnimočné suroviny na prvom mieste
Ak ste sa niekedy zamýšľali na tým, podľa akého kľúču vzniká degustačné menu zložené z niekoľkých chodov, opýtali sme sa na odpoveď priamo šéfkuchára Zlatého Kľúčika. „Degustačné menu vzniká v niekoľkých dobre premyslených krokoch. Či už je to správny výber surovín alebo použitie správnych technologických postupov, až po samotnú predprípravu a servis jedál. Takéto špeciálne večery si zaslúžia aj špeciálne suroviny, tak, preto sa snažím vždy pri tvorbe nových jedál vybrať také, ktoré sú výnimočné,“ upresnil Viliam Beňo.
Vychutnajte si Benefičnú Live Cooking Show aj vy
Pozývame vás vychutnať si medzinárodnú gastronómiu spárovanú s vínami výnimočných ročníkov, a preto 9. november 2024 bude ideálnou príležitosťou, aby ste spomalili a vychutnali si umenie šéfkuchára Viliama Beňa a jeho tímu. „Myslím, že vyskúšať si zúčastniť sa takéhoto večera by mal úplne každý, kto si chce od nás odniesť očarujúci zážitok z dobrého jedla, vína a špičkového servisu. Samozrejme, v neposlednom rade ideme do takéhoto večera s dobrým úmyslom pomoci druhým, pretože celý výťažok z tohtoročného Live Cookingu odovzdáme neziskovej organizácii Pod krídlami Dominiky,“ dodal na záver šéfkuchár.
Ak ešte stále nemáte vstupenky, mali by ste sa poponáhľať, pretože Live Cooking už klope na dvere. Rezervácia lístkov je možná na webe: www.zlatyklucik.sk , telefonicky: +421 910 367 400, +421 905 621 445 alebo e-mailom: recepcia@zlatyklucik.sk
Dress Code: Smart Casual