Láska k tradičnej a svetovej kuchyni inšpirovala šéfkuchára Viliama Beňa a jeho tím k zostaveniu nového konceptu à la carte. Svojim kulinárskym umením tak opäť prepojili prvky francúzskej a slovenskej kuchyne do jedného celku. Jedlá vytvorili tak, aby sa v nich striedali chute, avšak s dôrazom na čerstvosť a sezónnosť surovín, a to všetko s víziou odhodlania variť a sublimovať to, čo nám aktuálne príroda ponúka.
Fúzia dvoch svetov. Aj tak by sa v skratke dalo popísať nové à la carte menu, ktoré len nedávno navrhol šéfkuchár Viliam Beňo v spolupráci so svojim tímom z hotelovej reštaurácie Cle D´Or. Nový koncept jedálneho lístka kladie dôraz na prvky a autenticitu slovenskej tradičnej kuchyne prepojenej s majstrovstvom francúzskej gastronómie. Nudu však rozhodne nečakajte. Pripravte sa na inovatívny plating a jedlá, ktoré sú pripravované na vysokej technickej úrovni. Vďaka tomuto menu môžete objaviť niektoré z najlepších jedál z nášho regiónu, ktoré budú hrou farieb a chutí s akcentom francúzskej elegancie.
S dôrazom na kvalitu a čerstvosť surovín
V novom menu môžete nájsť jedlá zo sezónnych a lokálnych surovín od našich regionálnych dodávateľov, ako napríklad syr Hiadlovec pôvodom zo Slovenskej Ľupče, čerstvé vajcia z Veľkých Bieroviec alebo bylinky a zeleninu z Beladíc. Všetky elementy jedál sú vytvárané výlučne rukami našich kuchárov. Či už ide o čokoládovú hlinu, domáce špenátové šúľance, dehydrovanú cuketu, mätový gél alebo domáce cestoviny, ktoré dotvárajú dokonalú súhru vzhľadu a chutí. Neoddeliteľnou súčasťou našej reštaurácie je, samozrejme, aj „couvert“ v podobe domáceho bochníka z prefermentovaného droždia, ktorý podávame s domácim maslom a ligurčekovou soľou z našej produkcie. Do ponuky sa vrátila aj gastronomická stálica, ktorú si mnohí obľúbili, a to tradičná rybacia polievka. Tím kuchárov ju obohatil pridaním líčok zo zubáča či espumou z kyslej smotany.
Myslíme aj na vegetariánov
Ponuku jedál v à la carte sme rozšírili aj o bezmäsité jedlá, aby sme ulahodili chuťovým pohárikom hostí, ktorí sú vegetariánmi. Víziou pri návrhu tohto menu bolo dodržanie symbiózy chutí tak, ako aj v prípade iných jedál. Z ponuky si môžete vybrať napríklad variáciu karfiolu, ktorá pozostáva z pyré z grilovaného karfiolu, pečeného karfiolu, karamelizovaných lieskovcov v kombinácii s estragónovou omáčkou alebo si môžete dopriať ručne vyrábané cestoviny „Aglio e Olio“ v kombinácii so slovenským syrom Hiadlovec.
Personalizovaný servis dotvorí celkový kulinársky zážitok
Základom našej filozofie je ponúknuť hosťom nezabudnuteľný zážitok z gastronómie, no zároveň chceme každému z vás dodať pocit výnimočnosti, a tak okrem pomoci pri párovaní vín k vybraným jedlám môžete očakávať tiež personalizovaný prístup zo strany našich čašníkov. Očaria vás nielen špičkovým servisom, ale tiež zručnosťami, ako je tranšírovanie rýb alebo porcovanie Tomahawk steaku pred vaším zrakom.
Veríme, že kuchárske umenie a top servis sú tímovou snahou a oba svety majú rovnakú váhu pri dotváraní finálneho kulinárskeho dojmu pre každého z hostí. Náš tím sa prostredníctvom menu nesnaží vykresliť iba chute slovensko-francúzskej kuchyne, ale ponúka hosťom komplexný gastronomický zážitok, a to vďaka ich talentu, profesionality a prezentácie rôznych chuťových profilov v jednotlivých jedlách. Ako však známe príslovie hovorí: „Lepšie je raz vidieť, než stokrát počuť,“ a preto vás pozývame do priestorov hotela Zlatý Kľúčik, aby ste sa o našich kulinárskych zručnostiach prišli presvedčiť na vlastné oči. Náš tím vás s radosťou privíta v hotelovej reštaurácií Cle D´Or, kde vám naservíruje pokrmy podľa vášho výberu.